ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rektor gjorde flicka gravid – två gånger

Tomas Lundin · 6 Feb 2013
Uppdaterad 6 Feb 2013
Rektor gjorde flicka gravid – två gånger  En norsk skolgård, dock inte tillhörande skolan i artikeln.

Rektor gjorde flicka gravid – två gånger En norsk skolgård, dock inte tillhörande skolan i artikeln. Foto: Scanpix/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

En före detta rektor för en skola i Norge har dömts för att ha haft sexuellt umgänge med en elev. Flickan gick i åttonde klass när rektorn inledde ett sexuellt förhållande med henne, skriver Avisen Nordmarken. 

Enligt rätten har rektorn behandlat kvinnan som sin käresta och aktivt spelat på sin makt och ställning för att tillgodose sina egna sexuella behov.

– Jag önskade mig inte sex, utan en vuxen att förhålla mig till. Jag blev kanske förälskad i rektorn och läraren min, har den i dag vuxna kvinnan till Avisen Nordmarken. 

Mannen erkänner att han varit på resa med flickan till bland annat New York och till Sverige, men nekar till att ha haft sex med flickan – trots att två möten till och med filmades med en spionkamera. I en av filmerna masserar han flickan, som har bar överkropp. Rektorn säger att flickans berättelse är en hämnd för att han inte velat ha något med henne att göra. 

– Det är otroligt hur långt någon kan gå för att konstruera bevis.

I den andra filmen, som filmats i mannens lägenhet utan att hans ansikte är synligt, påstår rektorn att det inte är han på bilden.

Flickan berättar också att hon två gånger blivit gravid och att det båda gångerna är den 28 år äldre rektorn som är fadern. Den första gången var hon 17 år. 

Redan 2005 ledde rykten till att myndigheter gjorde en utredning om förhållandet, men kom fram till att det bara var grundlöst skvaller. 2009 gick flickan själv till polisen. 

Rätten tror inte på mannens berättelse och dömer den 51-årige mannen till fängelse i tre år och sex månader och får betala 200 000 norska kronor i skadestånd till flickan, som i dag är i 20-årsåldern.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro