ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rektor kritisk mot snabba beslut om misstänkta pojkar

metro · 30 Maj 2012
Uppdaterad 30 Maj 2012

Flera av de pojkar som misstänks för att ha misshandlat 61-årige Carl-Eric Cedvander har släppts på fri fot. Nu ska de tillbaka till Hjällboskolan. Rektorn är kritisk mot de snabba besluten.

klar

Artikellänk är kopierad

Rektor kritisk mot snabba beslut om misstänkta pojkar
Rektor kritisk mot snabba beslut om misstänkta pojkar

Den förste av pojkarna, som alla går i nian på Hjällboskolan, började redan för över tre veckor sedan på skolan igen. I går började ytterligare en.

Skolans rektor, Peter Holmqvist, tycker att de plötsliga besluten kan försvåra skolans förberedelser.

– Ingen börjar utan att vi har haft ett genomgående samtal med föräldrar och ungdom, och har upprättat en handlingsplan för att säkra säkerheten för den ungdomen och säkerheten på skolan, säger han.

Metro kan avslöja att ytterligare två av de ungdomar som misstänks för den grova misshandeln har släppts från de ungdomshem, där de varit placerade enligt lagen om vård av unga, LVU.

Förvaltningsrätten, som tar besluten, har bara förlängt en av de totalt sex ungdomarnas tvångsplacering på hem. Ytterligare en är fortsatt tvångsplacerad men för ung för att vara misstänkt för brott. Den sista fattar rätten beslut om senare i veckan.

Rektorn har mötts av både upprörda föräldrar och fått ett argt och grovt formulerat mejl där han ombads sluta, eftersom han i medierna har framhållit att situationen är svår även för de inblandade ungdomarna. Personen uttryckte sig kritiskt mot att skolan över huvud taget tog emot eleverna.

– Det är ju ingen värdering skolan ska göra, förutom säkerhetsbedömning för eleven som har återvänt och läget för övriga elever och personal, svarar Peter Holmqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro