ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rektor ska ha använt skolans pengar själv

John Lindblom · 9 Feb 2012
Uppdaterad 9 Feb 2012
Rektorn köpte Playstation-spel för skolans pengar – till sig själv.

Rektorn köpte Playstation-spel för skolans pengar – till sig själv.


Den biträdande rektorn beställde bärbara datorer, sportutrustning, och flera terminskort för SL-trafiken. Men inte till skolans verksamhet utan för eget bruk, anser åklagaren. Stockholmsrektorn åtalas nu för trolöshet mot huvudman.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi kommer självklart att kräva ersättning, säger förvaltningschefen i Stockholmskommunen där brottet ska ha begåtts.

Inköpen ska ha gjorts vid olika tillfällen under tre års tid på grundskolan i Stockholm. Den biträdande rektorn på skolan polisanmäldes våren 2010 för 17 egna privata inköp samt även för att ha stoppat intäkter för lokalhyra från en lokal förening, i egen ficka.

Sammanlagt handlar det om cirka 90 000 kronor i misstänkta privata inköp eller oredovisade intäkter till skolan.

Grundskolerektorn på skolan i Stockholms västra länsdelar nekar till brott och hävdar att hemelektroniken och övriga inköp använts till skolans verksamhet eller till enskilda elevers behov.  I polisförhören hävdar rektorn att SL-korten bland annat inhandlats åt elever på skolan. En elev som tappat sin mobiltelefon ska också ha fått en ny som inhandlats av rektorn på skolans kort. I många andra fall har rektorn haft svårt att redogöra för var inköpen tagit vägen.

Förutom datorer och terminskort hos SL har radioapparater, playstationspel och annan musikutrustning ha köpts in med skolans kort.

Den förre biträdande rektorn arbetar inte kvar på skolan.  Han riskerar nu fängelse om han döms.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro