ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rektor varnar för dödslek: Elever tar stryptag”

PER KUDO · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Strypleken Söderbaumska skolan varnar personal och föräldrar efter misstankar om att elever försökt strypa varandra.

Strypleken Söderbaumska skolan varnar personal och föräldrar efter misstankar om att elever försökt strypa varandra. Foto:  Natalie Jezzard / Alamy


På en skola i Falun tros elever ha försökt strypa varandra för att få en kick. Skolan varnar nu personal och föräldrar för den farliga leken.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Appelgren, rektor för Söderbaumska skolan, säger till Dala-Demokraten att hon fått reda på händelserna via hörsägen.

– Lärarna uppfattade rykten om att det förekommit, säger hon till tidningen.

Skolan vill nu varna för det farliga beteendet.

► LÄS MER: Barnens dödslek: Siste man framför tåget vinner

– Det är en otroligt farlig lek som vi måste ta på allvar, säger Marie Jensen, skolsköterska på Söderbaumska skolan till Dala-Demokraten.

Det är inte första gången media rapporterar om den farliga leken. Den kallas ofta strypleken och tros gå ut på att barnen stryper antingen sig själva eller ett annat barn. Barnen försöker få en kick när strypningen upphör och syrerikt blod åter strömmar till hjärnan, skriver skolan i sin varning.

► LÄS MER: Kvinna dog i rysk roulette – 23-årig man frias

Men leken är farlig.

– Det finns fall där det slutat med döden, säger Olle Johansson, hjärnforskare vid Karolinska institutet, till Dala-Demokraten.

klar

Artikellänk är kopierad

PER KUDO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro