ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rektorn: "Barn bär mask och svärd till skolan i dag"

Joel Linde · 23 Okt 2015
Uppdaterad 23 Okt 2015
Dagen efter dåden kommer barn klädda i liknande dräkter som den gärningsmannen bar i skolan i Trollhättan. Bilden är från Kronanskolan där attacken skedde. Barnet på bilden har inte med artikeln att göra.

Dagen efter dåden kommer barn klädda i liknande dräkter som den gärningsmannen bar i skolan i Trollhättan. Bilden är från Kronanskolan där attacken skedde. Barnet på bilden har inte med artikeln att göra. Foto:  Adam Ihse/TT, Gari Wyn Williams/Alamy


Dagen efter den tragiska händelsen i Trollhättan förbereder rektorer runtom i landet olika åtgärder. På en skola i Göteborg har barn kommit till skolan med dräkter liknande den som gärningsmannen bar under attacken. – Barn gör inte den kopplingen, säger rektorn.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagen vaknade Sverige i sorg över attacken på en skola i Trollhättan på torsdagen, då en maskerad man gick in och högg ned fyra personer med svärd och kniv. I dag vaknade också skolbarn över hela landet med halloweenutstyrslar och masker förberedda för fredagen.

Rektor Monzer El-Sabini på Bergsjöskolan i Göteborg har precis haft ett morgonmöte och är på väg att informera personal och elever om hur de kommer att gå vidare efter den tragiska händelsen.

– Jag själv stod här utanför klockan åtta i morse och såg två elever som hade mask och träsvärd i handen. Jag vet inte om man ska gråta eller skratta egentligen – barnen vill ju bara klä ut sig – men det är ju så sorgligt det som har hänt, säger han.

– En del barn tycker det är roligt att klä ut sig och de gör ofta inte den här kopplingen, det är vi vuxna och äldre ungdomar som gör det.

►LÄS MER: Polisen bekräftar: Det var ett rasistdåd

Under morgonen kommer rektorerna på skolan att informera om det som inträffade i Trollhättan på torsdagen, samt gå igenom skolans krisplan. De kommer även att avråda elever från att bära mask i skolan, men inte införa något förbud.

– Vi kommer prata med barnen om att det inte är så lämpligt i dag i alla fall eftersom det kan väcka känslor. Men vi vill inte göra en stor affär av just det, vi hoppas att barnen har förståelse.

Samtidigt kommer larm om förskräckta spårvagnsresenärer som sett en militärklädd man med skyddsmask och flera vapen kliva ombord en spårvagn i Göteborg. Åtta poliser med dragna vapen tog sig in i vagnen, bara för att konstatera att det inte var någon risk för terrorattack eller ett nytt Trollhättanattentat. Mannen med vapnen var en halloweenfirare.

►LÄS MER: Polisirritation mot halloweenfirare

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro