ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Religiösa ledare vill stena Amina till döds för bröstbild

Tomas Lundin · 28 Mar 2013
Uppdaterad 4 Jul 2013

Religiösa ledare kräver att nittonåriga Amina ska stenas till döds. Hennes brott: Visa brösten på sin egen Facebooksida.

klar

Artikellänk är kopierad

Vill stena Amina till döds för bröstbild
Vill stena Amina till döds för bröstbild

Den unga aktivisten Amina Tyler har väckt ramaskri i hemlandet Tunisien när hon lagt upp bilder på sig själv med bara bröst och budskapet "min kropp tillhör mig" skrivet med arabiska bokstäver. 

Enligt Daily Mail riskerar Amina böter enligt landets lagar, men Adel Almi, en ledare inom den strikta salafist-grenen av islam, krävde efter att bilderna började spridas att hon ska stenas till döds och vill göra allt för att stoppa att en "epidemi" sprider sig över landet.

Enligt uppgifter i europeisk och amerikansk press har Amina Tylers föräldrar nu fått henne inspärrad på ett mentalsjukhus i huvudstaden Tunis. 

Amina Tyler beskrivs som medlem i nätverket Femen, känt för sina aktioner för kvinnors rättigheter.  Femen har också uppmärksammat hennes aktion och har fördömt vad de beskriver som barbariska hot från islamister. 

Den arabiska våren har på flera håll sett bakslag när det gäller kvinnors rättigheter. Femen uppmanar nu kvinnor i den muslimska världen till "skoningslöst barbröstad jihad mot islamism". 

Femen har genomfört ett antal uppmärksammade demonstrationer den senaste tiden. Förra veckan genomfördes en filmad attack mot EU-toppen Elmar Brok, som de anklagade för att köpa prostituerade i Ukraina.

LÄS MER:

►Demonstrationer för Amina utanför ambassad

►Amina ställs inför rätta för bröstbild

►”Kom topless och begär Aminas frihet”

►Rättegången mot Amina Tyler har inletts

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro