ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Renault stämmer Nelson Piquet Jr

Metro.se · 11 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX/Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

"Craschgate-skandalen" inom F1 har tagit en ny vändning. Nu anklagar team Renault den före detta föraren Nelson Piquet för utpressning – och stämmer honom.

Tidigare i veckan gick före detta föraren Nelson Piquet ut och beskyllde F1-team Renault för att sagt åt honom att krascha mitt under Singapores GP 2008 – för att Fernando Alonso skulle vinna loppet.

Piquet hävdade att han fick order om att köra in i muren under 13/14 varvet av Flavio Briatore, manager och teamchef för Renault, samt Pat Symonds som är teknisk direktör för Renault.”Symmonds tog mig åt sidan och visade på en karta var de ville att jag skulle krascha", uppger Nelson Piquet i ett uttalande som publicerades på nätet i går torsdag, skriver Times Online.Den brasilianske föraren fick sparken från team Renault i july, och nu ska alltså hans tidigare arbetsgivare inleda en rättslig process mot honom.

–Detta är lögn och bara ett försök till utpressning. Vi har har därför bestämt oss för att stämma Nelson Piquet Jr och Nelson Piquet Sr i Frankrikee. Detta för att teamet skulle låta Piquet Jr köra resten av säsongen 2009, hälsar Renault och Briatore i ett uttalande.

Nu kommer Renaults framtida medverkan i F1 avgöras i FIA:s världsråd den 21 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro