ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Renegades-spelaren: “Att spela på Dreamhack har alltid varit en dröm och en ära

Simon Engstrand · 26 Nov 2016
Uppdaterad 26 Nov 2016

Foto:  Adela Sznajder/Dreamhack


Australienska Renegades har jobbat sig upp från en djup formsvacka. Men nu skickar de nya styrkebesked på Dreamhack Winter.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är skönt att se att vi får resultat, nu behöver vi fortsätta bygga vidare, säger Yaman "yam" Ergenekon till Metro.

När det Australienska Counter-Strike: Global Offensive-laget Renegades först började synas i toppen var det för många beviset på att det med rätt inställning och dedikation går att jobba sig uppåt även från en svag CS-nation. Men efter uppsvinget som Yaman "yam" Ergenekon och hans mannar hade, har resultaten dalat. Nu visar de dock ny styrka och är klara för final på Dreamhack Winter.

– Det känns bra att vara här, jag gillar verkligen Sverige. Det är en grym plats och jag skulle säga att det är Counter-Strike:s hemland.

LÄS MER
Svenska storlaget utslagna inför hemmapubliken

Renegades har börjat jobba sig upp från sin svacka. Enligt Yam är det mycket tack vare det spelarbyte man gjorde tidigare under året, då Chad “SPUNJ” Burchill lämnade och Yam själv tog över som lagledare.

– En friare spelstil passar oss mycket bättre, det var något vi inte hade tidigare. Men allt tar tid och vi utvecklas sakta men säkert åt det bättre. Det är skönt att se att vi får resultat, nu behöver vi fortsätta bygga vidare.

Under pågående semifinal mellan hemmalaget GODSENT och Gambit berättar Yam för Metro att han helst skulle vilja möta den svenska truppen i final.

– De är alla riktigt bra spelare som jag respekterar mycket. Tre av dem har vunnit så många majors och gjort helt otroliga saker i Counter-Strike.

LÄS MER
Hundratusentals kronor står på spel när Overwatch intar Dreamhack

Men alldeles nyligen stod det klart att det blå/gula gänget blivit utslagna från Dreamhack Winter. I stället väntar östeuropeiska Gambit i finalen, ett lag som Renegades besegrat tidigare under tävlingen.

– Att spela här på Dreamhack har alltid varit en dröm, en ära, och nu hoppas jag vi kan leverera i finalen, säger Yam.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Engstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro