ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Renoverade – krävs på 40 000 kronor av värden

Leif Oldenburg · 29 Aug 2011
Uppdaterad 29 Aug 2011
Tina Randerz fick en chock när hyresvärden krävde henne på 40 000 kronor. – Lägenhetenvar helt nedsliten när jag flyttade in. Nu är den jättefin och den nya hyresgästen vill ha lägenheten precis som den är, säger hon.

Tina Randerz fick en chock när hyresvärden krävde henne på 40 000 kronor. – Lägenhetenvar helt nedsliten när jag flyttade in. Nu är den jättefin och den nya hyresgästen vill ha lägenheten precis som den är, säger hon. Foto: Henry Lundholm


Tina Randerz renoverade sin slitna hyresrätt. När hon skulle flytta begärde värden ersättning för att hon förstört lägenheten.

klar

Artikellänk är kopierad

För tio år sedan flyttade Tina Randerz in i en nedsliten trerummare på Skånegatan på Södermalm i Stockholm. Med hjälp av hantverkare renoverade hon kök, golv och väggar. Lägenheten blev så vacker att den presenterades som ett drömhem i Metros inredningsbilaga. Men när Tina Randerz skulle flytta fick hon en chock. Fastighetsägaren Olov Lindgren AB krävde henne på 40 000 kronor i ersättning för att hon förstört lägenheten. – Jag trodde inte det var sant. Lägenheten var helt nedsliten när jag flyttade in. Nu är den jättefin och den nya hyresgästen vill ha lägenheten precis som den är. Bland annat hade Tina Randerz tagit bort den gamla, slitna linoleummattan och plockat fram originalgolven som slipades och såpbehandlades. Dessutom kaklade hon om i köket och ersatte slitna skåp med nya, fräscha trähyllor. Nu får hon betala för ett nytt linoleumgolv och nya köksskåp. – Jag vet att jag borde ha talat med värden om golven och skåpen. Jag är beredd att betala 20 000 kronor, men resten av kraven är absurda. Hyresgästföreningen har engagerat sig i Tina Randerz fall och är beredd att driva det till hyresnämnden. Nämndens chef, Anne Bratt Norrevik, vill inte uttala sig om det enskilda ärendet. – I första hand försöker vi medla, säger hon. Jan Pettersson på Olov Lindgren AB är förvaltare för Tina Randerz fastighet på Skånegatan på Södermalm. – Det kan hända att det är jättefint med såpade furugolv. Men det funkar inte om det flyttar in en barn-familj. Då kan grannarna under bli störda av stegljud, säger han. Enligt Pettersson ska lägenheten ha köksskåp – inte hyllor. – Det är betydelselöst om lägenheten är vacker eller inte. Den måste vara funktionell också. Vi ser inte hyresgästens ingrepp som försköningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro