ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Res exotiskt i Skåne

metro · 19 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Emma och Sara Zandihn från Malmö kollar runt på Trädgårds-paletten. Mer exotiskt i Skåne finns bland annat hos lemurerna på Tropikariet eller i det kreolska köket på Carib Kreol.  

Emma och Sara Zandihn från Malmö kollar runt på Trädgårds-paletten. Mer exotiskt i Skåne finns bland annat hos lemurerna på Tropikariet eller i det kreolska köket på Carib Kreol.   Foto: Kinga Lezanska Sjölin-Tropikariet


klar

Artikellänk är kopierad

Tomt i reskassan eller ont om semesterdagar? Metro hjälper dig hitta budgetvarianter på exotiska resmål.

GRATIS:Trädgårdspaletten, MalmöTrädgårdspaletten i Malmö är både botanisk trädgård och handelsträdgård. I det tropiska växthuset finns en växtlighet du aldrig kunde drömma om att hitta i Malmö. Sköldpaddor och tropiska fåglar gör det lättare att låtsas att man befinner sig någonstans söder om ekvatorn.Trädgårdspaletten, MalmöTrädgårdspaletten i Malmö är både botanisk trädgård och handelsträdgård. I det tropiska växthuset finns en växtlighet du aldrig kunde drömma om att hitta i Malmö. Sköldpaddor och tropiska fåglar gör det lättare att låtsas att man befinner sig någonstans söder om ekvatorn.MELLAN:Carib Kreol, MalmöFärgglada rom-drinkar gjorda på färskpressad frukt och läckra maträtter från det kreolska köket ger Malmö en bit av Karibien mitt på Möllan. Panoramabilden bakom baren föreställer ett tropiskt drömscenario och parasollet i restaurangen ger en solig känsla mitt i november. Tropikariet, HelsingborgTropikariet är uppdelat i olika områden som representerar Afrika, Sydamerika, Asien, Madagaskar och Maldiverna. I tropiska miljöer med passande ljudeffekter träffar du djur som vandrar runt bland besökarna. Giftormar och skorpioner hålls självklart bakom låsta dörrar, men du får möta lemurer, dvärgsilkesapor och trumpetarfåglar.

LYX:Spa Njuta, HelsingborgSpa Njuta är ett japanskt spa mitt i Helsingborg där du kan få östasiatiskt inspirerade behandlingar. Hibiki, till exempel, är en japansk behandling som balanserar kroppsrytmen med andningen. Du kan även få qi-massage som sägs hjälpa kroppens energier att röra sig fritt i sin egen rytm. Ashtangayoga på Karlaby Kro, ÖsterlenUnder en helg i december och januari har du möjligheten att prova på har Ashtangayoga på Karalby kro under ledning av Kent Larsen från Mudita Yoga shala. Mellan 15.00-17.00 är det yoga och därefter serveras grönt te och frukt. Sedan är det dags för en trerätters middag följt av övernattning och frukost.När:  6-7/12 och 24-25/1.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro