ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Res i råttan Remys fotspår

Anders Falkirk · 1 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Kombinera matintresset med en kärlek för Paris och åk på Temaresors råttcharter som har inspirerats av filmen ”Råttatouille”. 

Kombinera matintresset med en kärlek för Paris och åk på Temaresors råttcharter som har inspirerats av filmen ”Råttatouille”. 


klar

Artikellänk är kopierad

På senare tid har det blivit populärt att resa till kända böckers och filmers miljöer. Nu har Temaresor utvecklat resformen ytterligare. De har skapat en resa till den animerade ”Råttatouilles” Paris.Filmen om gourmetråttan Remy gjorde stor succé när den kom förra hösten. Den blev populär bland både barn och vuxna och lär också ha blivit lite av en kultkitschrulle bland kockar och kökspersonal, dels för matlagningen, dels för de animerade varianterna av autentiska Parismiljöer, som fick alla att längta till Paris.

Temaresor, som ägs av Fritidsresor, beslöt därför att göra en paketresa till Paris för barnfamiljer. Initiativtagaren är informationschefen Lottie Knutson:– Jag tittade på filmen med ungarna kväll efter kväll. Paris är en underbar stad och ”Råttatouille” inspirerar, förklarar hon.

Kollegan och Temaproducenten Lena Pålsson var först skeptisk. Men efter att ha sett ”Råttatouille” såg hon att miljöerna och en dos matintresse kunde om­vandlas till en konkret, annorlunda resa.– Att inkludera barn eller barnbarn är ett nytt grepp, säger Lena Pålsson. Resan passar både vuxna och den som tar med barn i ­skol­åldern.

Det är inte första gången Temaresor skapar en paketresa in i fiktionens värld. Förra våren ordnade man ett antal resor till Botswana för folk som fastnat för miljöerna i ”Damernas detektivbyrå”-serien, skrivna av skotske författaren Alexander McCall Smith.

Men det är även en internationell trend. Folk vill gärna se och uppleva autentiska miljöer som de har sett på bio eller tv.

Så vad ingår då i ­Tema­resors råttcharter? Parissymboler ur filmen upplevs genom picknick under Eiffeltornet, båt på Seine och promenader utmed kajerna. Besök på Disneyland i Paris ingår självfallet, liksom gourmetshopping med kocken Fredrik Eriksson och besök på klassiskt brasseri. Man kommer även att få se förebilden till restaurang Gusteau’s, nämligen anrika toppkrogen La Tour d’Argent.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Falkirk
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro