ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Resebolag stäms efter skeppsbrott

Daniel Olsson · 15 Okt 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det tyska pensionärsparet kapsejsade i det iskalla vattnet under drömresan till Antarktis.Nu stäms researrangören – Polarquest Expeditions i Göteborg.

Det var i februari förra året som skeppet Grigory Mikheev närmade sig Falklandsöarna med välbärgade turister på ”Antarctic holiday”. Tre stora gummibåtar gick ut för att stiga i land på en av öarna. Men 50 meter från land gick något fel.

Långa tångruskor trasslade sig in i propellern på det tyska läkarparets gummibåt och en kraftig dyning från öster fick båten att kapsejsa.

Makarna hamnade under gummibåten och fick kämpa för sitt liv i det iskalla vattnet innan de räddades i land av farmare på ön.

Den 67-årige läkaren fick tillbringa fem dagar på sjukhus men i övrigt klarade sig paret fysiskt.Nu kräver de researrangören Polarquest Expeditions i Göteborg på drygt 50 000 kronor; dels ersättning för förlorad digitalkamera, videokamera och ett par glasögon, dels ideellt skadestånd för sveda och värk samt dödsångest.

– Jättetråkigt och rätt onödigt, kommenterar Polarquests vd Ralf Holmström stämningen. Däremot välkomnar han en prövning av vem som egentligen är ansvarig vid den här typen av incidenter: resebyrån i Tyskland som sålde resan, Polarquest som förmedlade resan eller det holländska företag som skötte resan på plats.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro