ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Resebolagen lurar familjer att ta tilläggen

Johan Lindblom · 16 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Oftast är avbeställningsskydd och reseförsäkring helt onödigt

klar

Artikellänk är kopierad

EKONOMI. Julsemestern kan kosta betydligt mer än kalkylerat om man inte ser upp med alla tilläggsavgifter som resebolagen gärna bakar in i slutsumman.Resebolagen ”lurar” familjer på flera tusenlappar extra för avbeställningsskydd eller en reseförsäkring som ofta visar sig vara en helt onödig extrakostnad.– Resebolagens reseförsäkringar för sjukdomsersättning och annat behövs i regel endast för riktigt dyra resor, upplyser Gunnar Olsson på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Att välja resebolagens avbeställningsskydd och reseförsäkringar tillsammans kan kosta en tvåbarnsfamilj under en semestervecka nästan 3 000 kronor extra.Samma tvåbarnfamilj som kanske redan hade ett avbeställningsskydd inkluderat i kreditkortet. Och i stället för den dyra reseförsäkringen (vid sjukdom, behov av läkarvård) hade denna tvåbarnsfamilj kunnat teckna en betydligt billigare tilläggsförsäkring på sin redan existerande hemförsäkring.

Ving och Fritidsresor hör till de bolag som erbjuder ”förenklade” avbokningsmöjligheter. Men det kostar som sagt extra tusenlappar.– Vi erbjuder nog totalt sett bättre villkor på alla våra försäkringar. Bland annat ersätter vi för sjukbesök direkt på semesterorten, kommenterar Marie Malmros på Fritidsresor.Både Ving och Fritidsresor erkänner dock att de skulle kunna förbättra tydligheten vad gäller kostnader för dessa tilläggsavtal. Dessutom: en större tydlighet vad som ingår i priset.– Över huvud taget är resebolagen mycket otydliga och vilseleder kunderna, i synnerhet på internet, menar Caroline Juliana, på ifs pressavdelning.Hos If och flera andra större försäkringsbolag kostar det 400 kronor att teckna en reseförsäkring (på befintlig hemförsäkring) som gäller ett helt år.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro