ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Reseexperten: Hit kan du åka om du reser ensam

Filip Häggberg · 28 Maj 2016
Uppdaterad 28 Maj 2016
Tveka inte på att åka iväg ensam, tycker reseexperten.

Tveka inte på att åka iväg ensam, tycker reseexperten. Foto: Jospeh Giacalone/IBL/Alamy/Privat


Sex procent av svenskarna känner sig ensamma på semestern. Reseexperten Jessica Persson Tholin berättar att det inte behöver vara negativt – och tipsar om vart du kan åka själv och ha minst lika kul som om du hade sällskap.

klar

Artikellänk är kopierad

En undersökning gjord av Yougov på uppdrag av Metro visar att sex procent av svenskarna känner sig ensamma på semestern. Jessica Persson Tholin är reseexpert på resebyrån Kilroy och hon berättar att en ensamresa kan vara något att se fram emot.

– Du blir mycket mer flexibel än om du reser med ett stort kompisgäng. Du kan göra exakt vad du känner för utan att någon annan kan lägga sig i, säger hon.

Jessica Persson Tholin har ofta kunder som planerar att resa ensamma. I början är de ofta lite nervösa, men det brukar släppa.

– Man blir mycket mer öppen för att lära känna andra människor. Jag brukar tipsa att planera in en aktivitet i början av resan, att boka in en surfkurs till exempel. Då får du direkt kontakt med andra människor, som du kan lära känna och umgås med resten av resan, säger hon.

LÄS MER
Då bokar du billigaste flygresan

Det negativa med att ge sig ut ensam kan vara att du inte har någon du känner till hjälp om det uppstår praktiska problem. Om du förlorar ditt kort har du ingen att låna pengar av – men Jessica Persson Tholin tycker att det finns saker som väger upp det, som att få en massa nya vänner världen över.

Hon tycker inte att du ska tveka på att våga ge dig iväg ensam.

– Lev din dröm utan att vara beroende av andra. Det värsta som kan hända är att du tycker det är tråkigt och då är det bara att åka hem igen, det är inte svårare än så, säger Jessica Persson Tholin.

LÄS MER
Här är sommarjobbet för dig som gillar att resa och dricka öl
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro