ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reseexperten: Så här packar du din resväska på rätt sätt

Sara zettergren · 8 Jun 2016
Uppdaterad 8 Jun 2016

Foto: Privat / Dmytro Sidelnikov/Alamy (montage)


Snart börjar semestern vilket för många innebär att resa. Resa innebär dock att packa, något som inte alltid är lika kul. Sofia Zetterqvist driver resebloggen Fantasiresor. Här ger hon oss sina bästa packningstips.

klar

Artikellänk är kopierad

Att packa är något många tycker är det tråkigaste med att resa. Antingen packar man för mycket eller så glömmer man hälften. Sofia Zetterqvist har gjort många resor i sitt liv och driver resebloggen Fantasiresor. Enligt henne finns det flera enkla knep man kan ta till för att packa på rätt sätt.

– Man ska alltid rulla alla kläder. Då blir de mindre skrynkliga och de tar dessutom mindre plats. Sen är det bra att lägga alla kläder i påsar så tar de inte lika mycket plats och lukten från använda kläder sprider sig inte till andra plagg.

Ett av de vanligaste problemen med packning är att man packar för mycket kläder. Enligt Sofia Zetterqvist packar många ned kläder de aldrig använder hemma men tänker att de ska använda på semestern.

– Om du inte använder det hemma, kommer du inte att använda det borta. Välj istället kläder du använder hemma och försök att bara välja kläder som matchar med varandra.

► LÄS MER: Experten: Därför är resebolagens reseförsäkring oftast onödig

Innan man börjar packa är det bra att välja rätt väska. Om du vill ha en resväska är Sofia Zetterqvists tips att du väljer en hård resväska eftersom den håller allting bättre på plats. Men om du ska backpacka är det bra att välja en ryggsäck som går att öppna på flera ställen.

– En ryggsäck som går att öppna på flera ställen underlättar och man slipper hålla på att rota runt efter saker. Det bästa är att packa alla saker i påsar. Gärna i olika färger så blir det lättare att hitta.

När det kommer till vad man bör packa ned i sin resväska är Sofia Zetterqvist bästa tips varma kläder.

– Även om man ska till ett varmt land är det bra och ha med sig varma kläder. Jag packar alltid ner tunna yllekläder som kan vara bra att ha om det är kallt på hotellrummet.

► LÄS MER: Maartje har varit på semester – i tre år

klar

Artikellänk är kopierad

Sara zettergren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro