ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Reseexperterna: Så hittar du den bästa sensommarresan

Gustaf Larsson · 29 Jul 2018
Uppdaterad 29 Jul 2018
Lisa Fahlåker som ligger bakom "Att resa-podden", ger här sina bästa resetips inför sensommaren.

Lisa Fahlåker som ligger bakom "Att resa-podden", ger här sina bästa resetips inför sensommaren. Foto: IBL / Privat


I juli och augusti är den mest populära tiden för utlandsresor. Men väntar man någon vecka till finns det gott om chanser att fynda i den allt mer djupa resedjungeln. Hela Sydeuropa är helt fantastiskt hela vägen en bit in i oktober”, säger experten Lisa Fahlåker.

klar

Artikellänk är kopierad

När värmen väller över landet väljer många att stanna hemma under semestern. Men under sensommaren finns det gott om chanser att fynda en utlandsresa, menar reseexperterna.

– När skolorna precis har börjat är den absolut bästa tiden för att resa. Då finns det goda chanser att boka en fyndresa, säger Jonella Metzmaa, resespecialist på Resia.

quotation start Bäst chans till låga priser just nu är de mindre öarna i Greklandquotation end

Det varma vädret har gjort att priserna på resor har sjunkit under sommaren. Om regnet däremot skulle vara framme kan det snabbt ändras, menar hon.

– Under den här sommaren har man kunnat få en resa för runt 8 000 kronor per person, men under en regnig sommar hade samma resa gått för ungefär 12 000 kronor. Det har inte varit så illa som det kan se ut under de här perioderna annars, fortsätter Jonella Metzmaa.

Billiga resor till Grekland

Bäst priser hittar man just nu till de grekiska öarna. Men inte till de mest populära öarna, så som Kreta och Rhodos.

– Nej, bäst chans till låga priser just nu är de mindre öarna i Grekland. En resa till Korfu, om man skulle boka i dag, hade gått på ungefär 3 300 kronor per person för en vecka med hotell. Det är ett väldigt bra pris, säger Jonella Metzmaa.

Lisa Fahlåker driver resebloggen ”Livet från den ljusa sidan” parallellt med sin podcast ”Att resa-podden”. Hennes tips för att fynda en sensommarresa är att inte vara allt för kräsen och ha ett öppet sinne – både i förhållande till destination och reslängd.

– Om man är spontan kan man med lite tur hitta det bästa prisläget. Personligen brukar jag alltid hålla nere mina förväntningar på boende och våga resa ospecificerat. Samma sak där, man ska inte ha bestämt så mycket på förhand utan vara öppen med vad man är ute efter, säger hon.

quotation startDet är också då man ser de äldre människorna sitta på en bänk och dricka kaffequotation end

Vilka platser reser du helst till under sensommaren?

– Hela Sydeuropa är helt fantastiskt hela vägen en bit in i oktober. Resmålen som har haft ett högt tryck av turister under sommaren blir ännu bättre under då, säger hon och fortsätter:

– Jag har varit i Italien i september flera gånger – helt fantastiskt. Tomma stränder, lite folk och så kan man gå till sevärdheter i små byar och det är ändå helt lugnt. Det är också då man ser de äldre människorna sitta på en bänk och dricka kaffe. Det är liksom det där lunken man vill åt.

När det kommer till boende rekommenderar Lisa Fahlåker att boka endast en flygbiljett för att pressa ner priserna, och därefter leta efter ett Airbnb-boende.

– Det är både prisvärt och ger mer lokala upplevelser. Paketresor kan också vara bra förstås, men där betalar man extra för all service runt omkring. Om man är ute efter det så visst, men annars är flygstolar bättre för att pressa priser.

pil
Lisa Fahlåkers bästa tips:

Mallorca: För att det fortfarande är varmt en bit in i oktober, och för att hela ön får ett lugn över sig efter att turistmassorna har lämnat. Det finns även ett stort utbud av aktiviteter, med allt från storstadsutbud i Palma och en lugn känsla i vackra Soller, till vackra vandringsstigar på andra delar av ön.

Italien:För att lugnet lägger sig och man kan hitta öde stränder med vatten som fortfarande är badvänligt. Ett tips är Ligurien i nordvästra Italien på gränsen mot Frankrike, som med sitt lite skyddade läge håller en lång säsong. Även centrala och södra delarna håller värme som en normal svensk sommar minst hela september.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro