ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Restaurang gjorde råbiff på gammalt kött

Josefin Svenberg · 3 Jul 2014
Uppdaterad 3 Jul 2014

En restaurang på Kungsholmen i Stockholm använde flera dagar gammal färs till sina råbiffar och hamburgare. Nu får de kritik av kommunens livsmedelsinspektörer..

klar

Artikellänk är kopierad

Råbiffen på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Råbiffen på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: TT

Det var för två veckor sedan som inspektörer från Stockholms stads miljöförvaltning gjorde ett oanmält kontrollbesök på restaurangen på Kungsholmen, och upptäckte att man bröt mot flera regler i livsmedelslagstiftningen.

Bland annat noterade inspektörerna att råbiffsfärsen och högrevsfärsen som användes till råbiff och hamburgare hade gått ut fyra dagar tidigare.

En restauranganställd som hanterade livsmedel hade dessutom ett sår på fingret utan skydd, enligt inspektionsrapporten.

Kungsholmsrestaurangen fick även anmärkningar på att de inte kunde styrka att vissa livsmedel var desamma som angavs i menyn. Gällande den ”hängmörade ryggbiffen” kunde man bara uppvisa att det var ryggbiff via följesedeln – inte att den var hängmörad. Vid en tidigare inspektion upptäcktes det att restaurangen serverade Grana Padano istället för parmesanost, och personalen kunde inte styrka att detta åtgärdats.

LÄS MER:

► Var tredje restaurang fuskar med sin meny

► Gäst fick giftigt medel i McDonald's-kaffe

► Gamla smörgåsar såldes på 7-Eleven

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro