ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Restaurangen där du får en hållbar matupplevelse i teatermiljö

Metro · 19 Okt 2017
Uppdaterad 24 Okt 2017
Stadsteaterns restaurang huserar i en av Göteborgs vackraste lokaler.

Stadsteaterns restaurang huserar i en av Göteborgs vackraste lokaler. Foto: Julia Sjöberg


I Stadsteaterns Foajébar i Göteborg får du en dramatisk matupplevelse i scenisk miljö – oavsett om du ska gå på föreställning eller inte. – Vi satsar stort på kvalitet och serverar så mycket ekologiskt och närproducerat vi bara kan, säger köksmästaren Sanna Havås.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan mitten av 30-talet har Stadsteatern vid Götaplatsen haft en självklar plats i Göteborgs kulturliv – men också i restaurangvärlden. I teaterns Foajébar serveras högklassig mat och dryck med omsorg. Både om gästerna och miljön.

– Vi satsar stort på kvalitet och serverar så mycket ekologiskt och närproducerat vi bara kan. Kött från Gröna Gårdar, MSC-märkt fisk och närproducerade grönsaker ger fantastiska förutsättningar till god mat, säger Sanna Havås, köksmästare på Stadsteatern.

Stadsteatern drivs av ett starkt miljöengagemang, något som märks i allt från val av leverantörer och råvaror till god återvinning och minimalt matsvinn. Köket ingår i ett nätverk med hållbara restauranger och är både KRAV- och Svanenmärkt.

– Det känns gott i själen att arbeta för en bättre miljö, både vad gäller hur vi jobbar och vad vi serverar, säger Sanna Havås.

Vacker art-decoinredning

Foajébaren är öppen alla dagar som teatern har föreställningar, oftast fram till midnatt, och erbjuder modernt, klassiskt kök med influenser från hela världen. Många väljer att köpa till en teatersupé till förmånligt pris när de beställer biljett och inleder sin teaterkväll med en god middag. Men självklart är det fritt fram att boka bord eller slinka in och välja från à la cartemenyn också om du ska ut på andra upplevelser i Göteborgsnatten med vänner eller familj. Eller om ni bara vill ta ett glas vin ur barens stora ekologiska sortiment och insupa atmosfären i en av Göteborgs vackraste restauranglokaler.

– Art deco-inredningen, ljuset och de höga fönstren skapar tillsammans en oslagbar miljö. Och det märks ju att professionella ljussättare och scenskapare jobbar här; de har sett till att helhetsupplevelsen blivit perfekt, säger Sanna Havås.

Köksmästaren Sanna Havås arbetar mycket med ekologiska och närproducerade råvaror. Foto: Julia Sjöberg
Köksmästaren Sanna Havås arbetar mycket med ekologiska och närproducerade råvaror. Foto: Julia Sjöberg

Lunchteater med kultur och mat

Förutom Foajébaren finns också Kaffebaren som på sommaren blir en populär grillrestaurang med uteservering på Götaplatsens solsida. Och den som vill avnjuta kultur och mat på lunchen får absolut inte missa Lunchteatern. Stadsteatern har helt enkelt mycket att välja på.

– En av de saker jag gillar med att arbeta här är att huset vibrerar av upplevelser – det händer alltid något nytt och spännande, säger Sanna Havås.

pil
Stadsteatern Göteborg

Serverar: Närproducerat och ekologiskt i vacker 30-talsmiljö. Teatersupé, á la carte eller barmeny samt väl utvalda ekologiska viner. Samt lunch på vardagar tillsammans med underhållning.

Finns: Vid Götaplatsen i centrala Göteborg.

Öppettider: Klockan 17–24 vardagar, klockan 16–24 på lördagar och klockan 13–18 på söndagar.

Boka ditt bord HÄR.

Läs mer och se menyer HÄR.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro