ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Restaurangen skänker intäkterna till kvinnojour på kvinnodagen

Hugo Ewald · 7 Mar 2016
Uppdaterad 8 Mar 2016
Marcus Samuelsson.

Marcus Samuelsson. Foto: Clarion Hotel Amaranten/Janerik Henriksson/TT/Metro


När Hotell Amarantens restaurang Kitchen & table i Stockholm uppmärksammar internationella kvinnodagen går 10 kronor per lunch och all dricks till Kvinnojouren Klara. – Det är ett jättebra tillfälle att göra något tillsammans, säger Erica Lund, hotelldirektör på Clarion Hotel Amaranten till Stockholm direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

När internationella kvinnodagen äger rum den 8 mars väljer många företag att på olika sätt uppmärksamma dagen. Restaurang Kitchen & table som ligger på Kungsholmen i Stockholm och är signerad stjärnkocken Marcus Samuelsson gör detta genom att skänka delar av sina intäkter under dagen. Tio kronor per varje såld lunch och all dricks kommer att gå till kvinnojouren Klara. Det skriver Stockholm direkt.► LÄS MER: Badhuset portar män – på kvinnodagen: "Får man stå ut med"

Kvinnojouren bildades för tre år sedan och arbetar för att stödja utsatta kvinnor och deras barn. Jouren hjälper bland annat till med råd och stöd i kontakt med sociala myndigheter och med jourboenden.

– Vi är en kvinnodominerad arbetsplats och vi funderade vad vi kunde göra för att uppmärksamma internationella kvinnodagen. Vi jobbar mycket med "We care", det lokala ansvaret, inom Nordic Choice och då kände vi att vi skulle göra något med Kvinnojouren Klara. De är relativt nystartade och det är ett jättebra tillfälle att göra något tillsammans, säger Erica Lund, hotelldirektör på Clarion Hotel Amaranten, till Stockholm direkt.

Det här är inte första gången Amaranten samlat in pengar till välgörenhet. 2015 valde de att laga "lyxiga matlådor" av mat som annars skulle ha slängts. Intäkterna gick till Stockholms hemlösa.► LÄS MER: Killarna får ledigt på kvinnodagen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro