ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Restauranger allergisäkras

TT · 14 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Sverige blir först i Europa med att allergicertifiera restauranger. Certifieringen ska underlätta för matallergiker som vill gå ut och äta.Projektet drar igång i september och innebär att all personal på landets krogar, både kockar och serveringspersonal, erbjuds en baskurs och en vidareutbildningskurs i hur man enkelt kan se till att menyerna innehåller säkra mat- och dryckesalternativ för allergiker.

Krogar som genomgått kursen får en speciell logotyp som ska fungera som riktmärke för matallergiker.

Idén kläcktes efter en akut allergisk reaktion hos vd:n för Sveriges hotell- och Restaurangangföretagare, Mats Hulth, för tre år sedan. Hulth drabbades av akut nötallergi vid ett restaurangbesök och hamnade på sjukhus. Efter det tog Astma och Allergiförbundet kontakt och undrade om det fanns intresse för ett gemensamt projekt för att öka restaurangernas kunskaper.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro