ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Restauranger i galleria stängdes efter kackerlacksinvasion

David Peterson · 8 Dec 2017
Uppdaterad 8 Dec 2017
Skadedjursproblemet i gallerian ska ha pågått i flera månader.

Skadedjursproblemet i gallerian ska ha pågått i flera månader. Foto: TT


Två restauranger i gallerian Mall of Scandinavia i Solna tvingades stänga efter att en stor mängd kackerlackor hittades i lokalerna. Spår av skadedjuret hittades även i flera av gallerians serveringslokaler, rapporterar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i mitten på november som Solna stads miljöförvaltning åkte ut till jättegallerian efter att en anonym slagit kackerlackslarm, rapporterar Aftonbladet.

– Vi kunde direkt konstatera att det var en förekomst av kackerlackor. I två av restaurangerna var problemen så omfattande att vi fattade beslut om att stänga dem. I ytterligare sex restauranger hittades spår av kackerlackor, säger Hanna Molander, tillförordnad enhetschef på Solna stads livsmedelskontroll, till tidningen.

Restaurangernas insektsfällor verkar inte ha bitit på det tåliga skadedjuret eftersom miljöinspektörerna även hittade kackerlackor i köken. Enligt miljökontoret har skadedjursproblemet pågått i flera månader. Restaurangerna ska ha försökt få bukt med problemet själva men inspektörerna slog fast att de misslyckats.

– Vi ansåg inte att det som gjorts varit tillräckligt effektivt, och det var därför som det beslutades om stängning, säger Hanna Molander till Aftonbladet.

Efter att restaurangerna stängts ned ska de ha genomfört ett ordentligt saneringsarbete och nu har miljökontoret låtit dem öppna igen. Men arbetet med att utrota skadedjuren från Mall of Scandinavia är fortfarande pågående, enligt Aftonbladet.

Företaget som äger jättegallerian, Unibail-Rodamco, uppger för tidningen att de inte känner till problemen och hänvisar till att bekymmer med skadedjur är utbrett i hela Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro