ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Restauranger på Skansen får kritik

Emmelie Wallroth · 12 Jul 2014
Uppdaterad 12 Jul 2014

Foto: TT


När miljöförvaltningen i Stockholm utförde en oanmäld kontroll på Skansen tidigare i somras hittade inspektörerna flera brister. 

klar

Artikellänk är kopierad

Besöket utfördes på Balderslunden, Gamla Krogen och Grillen och i resultatet av kontrollen skriver miljöförvaltningen att man bedömde att verksamheten ”inte följde alla regler i livsmedelslagstiftningen.”

För personalen som tillagar hamburgare på utomhusgrillen vid Balderslunden finns ingen möjlighet att tvätta händerna, konstaterar miljöförvaltningen. Man noterade även flagnande färg, rostiga hyllplan och en trasig fönsterruta intill en arbetsbänk.

Vid Grillen hittades flera hål i väggen. Diskmaskinen var inte tillräckligt rengjord och det fanns inget papper att torka händerna med vid tvättstället i köket, vilket inte ger personalen möjlighet att tvätta och torka händerna på ett hygieniskt sätt.

På Gamla Krogen upptäcktes att man förvarade korv i ett kylskåp som var tio grader varmt. Enligt milöförvaltningen avviker det från kravet att ”livsmedel inte får förvaras vid temperatur som kan innebära hälsofara.”

Restaurangerna uppmanas nu att rätta till bristerna.

Rolf Solomonsson, presskontakt på företaget Ligula som ansvarar för restaurangerna, uppger för Aftonbladet att han ännu inte har sett resultatet från miljöförvaltningens besök.

– Vi hade en sedvanlig rutinkoll i förra veckan men har bara fått en muntlig återkoppling av inspektören. De hade några synpunkter men sa inget om några allvarliga brister, säger han till Aftonbladet.

Han uppger också att de kommer ta synpunkter om den personliga hygienen på stort allvar, men att han först måste läsa rapporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro