ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Restaurangkonflikt växer – nu hotar strejk

Stockholm TT · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Den 14 juni klockan 14.00 går 1 800 medlemmar i Hotell- och restaurangfacket ut i stejk om ingen överenskommelse nås.

Den 14 juni klockan 14.00 går 1 800 medlemmar i Hotell- och restaurangfacket ut i stejk om ingen överenskommelse nås. Foto: Gurinder Osan/AP/Scanpix


Restaurangbranschen går allt närmare strejk och parterna står långt ifrån varandra. Facket har nu lagt ytterligare ett varsel.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredag går 1 800 av Hotell- och restaurangfackets (HRF) medlemmar i strejk, om ingen överenskommelse har nåtts med arbetsgivarna Visita innan dess. Förhandlingar med medlarna har pågått sedan förra veckan, men enligt HRF är parterna oense om nästan allting.

- Vi har olika syn på både lönehöjningens storlek, minimilönerna och allmänna villkor. Det enda vi har enats om är att diskutera lönebildning i en arbetsgrupp och röda dagar, säger Ella Niia, ordförande för HRF.

Facket varslar nu ytterligare 16 hotell om strejk. Varslet berör sammanlagt cirka 1 200 anställda på Scandic i Stockholm, Södertälje, Göteborg, Malmö och Gävle och träder i kraft klockan 14 den 14 juni.

- Det är ett omfattande och allvarligt varsel, speciellt för det berörda företaget, säger Pontus Sjöstrand, förhandlingschef på Visita.

Samtidigt varslar Handels om sympatiåtgärder till stöd för HRF. En blockad mot varuleveranser till sammanlagt tolv hotell träder i kraft klockan 17.00 den 14 juni, om inte HRF och Visita har nått ett avtal innan dess.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro