ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Retuschens hemligheter avslöjas på fotomässan

Fredrik Hansson · 11 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Säg adjö till finnar och överflödiga extrakilon. Välkommen till retuscheringens underbara värld.

Fejkade getingmidjor eller naturliga hängmagar, höstens stora skönhetssnackis har kretsat kring retuscheringens vara eller icke vara. För Anders Jensen, som bland annat håller en kurs i skönhetsretuschering under fotomässan, är det ett kreativt redskap.– Foton är beroende av en verklighet och genom retuschering kan jag ta bilden vidare och göra vad jag vill med den. Det är väldigt roligt, säger han.

Samtidigt är Anders Jensen noga med att inte gå över gränsen.– Målet i normal retusch är alltid att personen ska vara så lik sig själv som möjligt. Den ska inte märkas – inte ens av personens familj, säger han.

Att exempelvis trolla bort en tillfällig finne är inga problem eftersom det inte hör till personens utseende, ger man sig på att ändra kroppsformen kan det bli värre.– Man måste vara väldigt försiktig. I Sverige vill vi oftast inte att retuschen ska synas, det tänket finns inte riktigt på andra sidan Atlanten. Där kan man kräma på 10 gånger så mycket.

Moderskeppet, där Anders är delägare, kommer hålla flera bildbehandlingsseminarium på fotomässan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro