ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

revilioN berättar om stödet som får honom att fortsätta kämpa

Erik Glanell · 8 Maj 2017
Uppdaterad 10 Maj 2017
14-åriga Oliver ”revilioN” Heide är lag röds in game leader i realityserien Gamerz.

14-åriga Oliver ”revilioN” Heide är lag röds in game leader i realityserien Gamerz. Foto: Gamerz


Den mest omtalade personen i realityserien Gamerz är Oliver revilioN” Heide. Han är en Counter strike-talang, lagledare och bara 14 år gammal.

klar

Artikellänk är kopierad

Så fort sändningarna från Gamerz började och tittarna fick bekanta sig med spelarna var det direkt en person som stack ut – Oliver ”revilioN” Heide. Bland Gamerz-publiken bildades snabbt två sidor.

De som inte trodde att den blott 14-åriga dansken var mogen nog leda ett lag och de som såg honom som en ung talang som bara behöver få chansen för att visa sin fulla potential.

Själv ser han också både positiva och negativa sidor med att vara yngst i satsningen.

– Det som är bra är att det får folk att prata om mig, jag får mycket uppmärksamhet. Det som är negativt är att lagkamraterna ibland inte litar på mina strategier och inte tror på mina uppmaningar i spelet, säger Oliver ”revilioN” Heide.

Att vara IGL, alltså lagledare i spelet, har varit något han siktat på ända sedan han började spela Counter strike.

– Jag har alltid gillat den taktiska biten och gillar att lägga upp strategier. Jag har dessutom insett att jag är väldigt kreativ när det gäller att tänka taktiskt. En sak jag däremot fortfarande kämpar med är att anpassa taktikerna efter vad som händer i spelet, säger 14-åringen.

Innan han kom till gaminghuset i Sverige hade han bara spelat framför publik vid ett tidigare tillfälle. Då framför 30–40 personer vid en turnering i sin hemstad. Nu har han i skrivande stund över 800 följare på Twitch och streamar dagligen för hundratals personer. Något som får pressen att öka.

– Jag känner mycket press men det som får mig att behålla fokus är att min familj alltid stöttar mig. Det hjälper mig att ta mig igenom svåra matcherna också, säger han.

Att som 14-åring lämna sin hemstad för att flytta till ett annat land och bo tillsammans med helt okända personer har varit en stor omställning.

– Det var jobbigt att lämna mina vänner och familj. De är en stor del att mitt liv där hemma, säger Oliver ”revilioN” Heide.

Omställningen till trots finns vägen till den unge danskens dröm i Sverige.

– Det finns inget som jag vill hellre just nu än att ha ett av kontrakten, avslutar han.

Här kan du följa sändningarna:Titta på livevideo från GamerzGlobal på www.twitch.tv

pil
Det här är Gamerz

Counter strike-talanger från Sverige, Danmark och Norge lever och tränar i ett hus specialbyggt enligt en gamers alla önskemål. Deltagarna är uppdelade i två lag som varje kväll möts i en match där det förlorande laget riskerar dramatiska förändringar. I prispotten ligger fem proffskontrakt. Metro är mediepartner till Gamerz.

Sändning:

Livesändningar på Twitch och Youtube 12–14 timmar om dagen uppdelade i olika segment. Samt inslag och klipp.

Schema:

7:00–9:00 Morgonprogram med kändisgäster.

Ca 14:00 Live från gaminghuset fram till kvällens match.

21:00 Gamerz livestudio och kvällens match.

Efter matchen: Avrundning med höjdpunkter från matchen där också det förlorande laget får reda på om det kommer ske några förändringar.

Ca 22:30–ca 1:00 Live från gaminghuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro