ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Revisor" för Bergsjögänget ska ha styckats och grävts ned

Tobias Andersson Åkerblom · 9 Okt 2014
Uppdaterad 9 Okt 2014

Två dagar före den brutala misshandeln på en av bröderna i ledarskapet för Bergsjögänget ska en av deras närmaste vänner ha mördats. Enligt uppgifter till polisen styckades han – och lades i en rabatt.

klar

Artikellänk är kopierad

Den interna maktstriden inom ett kriminellt nätverk med säte i Bergsjön i Göteborg slutade med att tolv personer nu åtalas för bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott och misshandel.
Den interna maktstriden inom ett kriminellt nätverk med säte i Bergsjön i Göteborg slutade med att tolv personer nu åtalas för bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott och misshandel.Foto: POLISEN/TT

Offret är en 28-årig man som var skriven på Hisingen. Mordet ska ha skett den 18 november i en lägenhet som mannen ska ha lånat på Merkuriusgatan. Mannen ska ha varit en barndomsvän till bröderna i Bergsjögängets ledarskikt. – Folk trodde ibland att de var bröder, säger en person i förhör med polisen. Han ska ha haft rollen som "revisor" och hanterat pengarna från knarkförsäljningen, enligt vittnesuppgifter till polisen. När de yngre i gänget gjorde ”revolution” ska han ha varit lojal mot bröderna. – Alla var rädda för bröderna, alla är glada i Bergsjön nu, säger ett vittne till polisen.

– Revisorn ville inte öppna kassan. Det var mellanbrodern och storebrodern som skulle bestämma över den, förklarar vittnet.

28-åringen försvann på söndagskvällen den 17 november. Den yngsta av de tre bröderna uppger till polisen att han sökte honom hos myndigheter och ringde till ”allt och alla” för att hitta sin vän. Mannen rapporterades försvunnen och ärendet gick först under rubriceringen människorov. I mars ändrade dock polisen plötsligt rubriceringen till mord– samtidigt som tre personer häktades för brottet. Nu kan Metro berätta att uppgifter till polisen talar om att mannen ska ha blivit styckad och nedgrävd. En av de misstänkta ska ha yttrat sig om att polisen ”får gräva djupt” för att hitta honom.

– De har dödat och kastat honom i rabatterna, säger en annan person att han har fått höra till polisen. Ytterligare en person säger utryckligen att revisorn har blivit styckad – och att han själv har tagit emot hot om att gå samma öde till mötes.

– De sa så här: "Så som vi tog hand om ”revisorn” så kommer vi göra samma sak mot dig”, säger han till polisen. Flera av de som misstänks för misshandeln på den yngsta brodern är också misstänkta för mordet på revisorn. Men i det senare fallet har det ännu inte väckts något åtal. Metro har sökt den ansvarige åklagaren om uppgifterna utan framgång.

FOTNOT: Offrets och brödernas namn i citat är utbytta mot ”revisorn”, ”mellanbrodern” och ”storebrodern”.

LÄS MER:

25-åring sköts ner – tidigare barnsoldat ska ha legat i bakhåll vid cykelbana Förnedrande misshandel möjligt startskott för gängkriget

Frontfigur i Göteborgs gängkrig åtalas för mordkomplott

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro