ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

RFSL satte upp affischer inför Roslagen Pride – alla revs ner

Filip Häggberg · 2 Aug 2016
Uppdaterad 2 Aug 2016
Niclas Sandin och medlemmarna i RFSL Roslagen var upprörda när affischerna revs ner.

Niclas Sandin och medlemmarna i RFSL Roslagen var upprörda när affischerna revs ner. Foto: RFSL/IBL/Alamy


För att informera om att Roslagen Pride drar igång nästa vecka satte RFSL Roslagen upp affischer över hela Norrtälje. Natten till måndag drogs alla ner. Vi blev väldigt arga”, säger ordföranden Niclas Sandin.

klar

Artikellänk är kopierad

Om drygt en vecka drar Roslagen Pride igång för femte året i rad. För att uppmärksamma det har medlemmar i RFSL och volontärer satt upp affischer över hela centrala Norrtälje.

När en medlem i RFSL var ute på en promenad tidigt på måndagsmorgonen upptäcktes det att alla affischer blivit nedrivna, vilket Norrtelje Tidning var först med att skriva om.

– Vi tycker att Pride är viktigt eftersom det är ett tillfälle för folk att vara sig själva och känna gemenskap, så först blev vi väldigt arga över att någon har försökt att förstöra det, säger Niclas Sandin, ordförande för RFSL Roslagen, till Metro.

– När ilskan lagt sig kände vi i stället en beslutsamhet. Att vi måste vara ännu mer envisa i vårt arbete och inte låta de som förstör att begränsa oss, säger han.

För att göra nya affischer behövde RFSL ekonomisk hjälp. De skrev på sin Facebook-sida om vad som hade hänt och fick genast positiv respons.

– Vi blev väldigt glada av det stöd som vi fick från alla människor i Norrtälje. Folk har bidragit med pengar så att vi har kunnat trycka nya affischer och butiksägare låter oss använda deras skyltfönster för att visa upp dem, säger Niclas Sandin.

Vilka det var som rev ner affischerna vill han inte spekulera i.

– Det finns ju människor som inte tycker om hbtq-personer, så det är väl inte otänkbart att det är dem som ligger bakom det. Men vi har ju ingen aning.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro