ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

RFSL:s uppmaning efter attentatet i Orlando: Gå på Pride

Evelina Pålsson · 13 Jun 2016
Uppdaterad 13 Jun 2016
"Än en gång upplever vi hur hat och våld tränger sig in i vår vardag" säger Frida Sandegård, förbundsordförande för RFSL.

"Än en gång upplever vi hur hat och våld tränger sig in i vår vardag" säger Frida Sandegård, förbundsordförande för RFSL. Foto: Heather Leiphart/AP Andreas Paulsson


Minst 50 personer dödades när Oman Mateen öppnade eld på en gayklubb i Orlando, Florida natten till söndag. RFSL fördömer dådet och hoppas att det inte ska leda till rädsla bland hbtq-personer.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter terrordådet i Orlando visar RFSL sitt stöd för offren och de anhöriga genom att fördöma våldsdåd som riktas mot människor i deras vardag.

– Motivet för dådet är ännu oklart men att ett välförberett dåd riktas mot en gayklubb skapar förstås oro och rädsla. Vi tänker idag på offren och deras anhöriga, säger Frida Sandegård, förbundsordförande för RFSL i ett pressmeddelande.

► LÄS MER: Undantagstillstånd i Orlando – minst 50 döda i massaker på gayklubb

Organisationen är rädd att dådet ska leda till rädsla. 

– Det kan vara naturligt att reagera med rädsla på det som har hänt men vi hoppas att dådet i Orlando inte ska leda till att hbtq-personer väljer att leva mer i det fördolda eller att avstå från att gå ut tillsammans med vänner, säger Magnus Kolsjö , vice förbundsordförande för RFSL i ett pressmeddelande . 

Om dådet visar sig vara ett hatbrott är det enligt Frida Sandegård tydligt att arbetet för att stärka hbtq-personers rättigheter inte går att ta för givet. RFSL uppmuntrar till stolthet.

– I Sverige, liksom i USA, pågår under sommaren flera pridefiranden. Kampen för hbtq-personers rättigheter och vår möjlighet att fullt ut vara en del av samhället är inte över. Vi vill uppmana alla att stödja deras lokala pridefirande genom att besöka det och delta i de olika aktiviteter som arrangeras, säger Magnus Kolsjö i ett pressmeddelande.

► LÄS MER: De måste berätta hur de har sex för att få stanna i Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro