ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rick Astley favorit till "Bäst genom tiderna "

Tomas Lundin · 7 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Klippet här ovan är från Rick Astleys liveframträdande 2008.  

Tack vare en supersmart webbsida har 80-talsfenomenet Rick Astley chans att bli framröstad som den bästa artisten genom tiderna. Programmet röstar på MTV:s hemsida. Om och om och om igen.Förra veckan upmärksammade flera av världens nyhetsmedier att 80-talsartisten Rick Astley, helt otippat, nominerats till utmärkelsen bästa artist genom tiderna, ska delas ut på MTV-galan i Liverpool.Bland andra finns U2, Britney Spears och Green day nominerade i samma kategori.– Det är väldigt bisarrt, men popmusik är bisarr. Jag tror inte att jag kommer att köpa en biljett till Liverpool, sa han då till BBC.

Men nu kanske Rick får lägga några pund på tåget till Liverpool ändå. Ett fan har nämligen utveckat "RickVoter", ett program som helt automatiskt skickar röster till MTV:s röstsida.Rick-uppmuntraren kan öppna sajten, lämna datorn på över natten och ge tusentals röster till Astley. Öppnar man flera flikar i webbläsaren kan man skicka i stort sett obegränsat med röster.

Rick Astley har något av en kultstatus på nätet, mycket tack vare fenomenet Rickrolling. Det började som ett litet skämt. Personer skickade länkar till kompisar som skulle leda till exempelvis trailern för nya Grand Theft Auto, men i stället ledde till en video med Astleys "Never gonna give you up".

I skrivande stund har Astley fått över åtta miljoner röster från sajten. Det lär öka.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro