ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rickard, 9, var på väg till skolan – då började mobilladdaren i ryggsäcken brinna

Filip Häggberg · 26 Apr 2017
Uppdaterad 26 Apr 2017
Rickard blev chockad och rädd av händelsen.

Rickard blev chockad och rädd av händelsen. Foto: Privat


Josefin Lagerson och sonen Rickard, 9 år, väntade på hissen när de skulle till skolan på onsdagsmorgonen. Då började Rickards powerbank, som han hade i ryggsäcken, brinna. Han var så rädd och chockad”, säger Josefin.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var en helt vanlig morgon för Josefin Lagerson, som arbetar på Metros kontor i Stockholm, och hennes son Rickard, 9 år. Rickard hade gått ut i trapphuset och in i hissen medan Josefin var kvar i lägenheten.

Då hörde Josefin plötsligt sin son skrika från hissen.

– Han sprang ut och hade panik och jag såg hur det kom ut hur mycket rök som helst från hissen, säger Josefin.

Det var Rickards powerbank, ett portabelt mobiltelefonbatteri, som hade börjat brinna i ryggsäcken. Rickard hade fått powerbanken, i modellen Andersson 5000, från Netonnet av sin mormor till sin födelsedag.

Josefin beskriver hur Rickard sprang runt i panik när han kom ur hissen. Han förstod inte att det var från ryggsäcken som det brann. Till slut fick hon tag på Rickard och tog av honom ryggsäcken och slängde ut den på balkongen. Sen tog hon hand om sin son, som var i chock.

– Nu var det ingen som blev skadad, men jag fasar för att det skulle ha hänt något mer. Tänk om det hade hänt några sekunder senare, när vi var i hissen? Då hade vi inte haft någonstans att ta vägen. Eller om det hade hänt på natten, när alla ligger och sover, säger Josefin.

När räddningstjänsten kom hade det slutat brinna och de kunde konstatera att det var powerbanken som hade brunnit.

– När det var över och vi skulle åka till skolan vågade inte Rickard gå ut i trapphuset först. Han stod ute på balkongen och ville inte ens gå in i lägenheten, för att det luktade så mycket rök, säger Josefin.

När Metro söker Netonnet svarar företagets kommunikationschef Nora Ay att hon aldrig hört talats om att en powerbank brunnit tidigare.

– Vi är mycket intresserade och angelägna om att få in den till oss för teknisk analys. I nuläget kan vi inte kommentera händelsen vidare, skriver hon i ett mejl till Metro.

pil
Så här minskar du risken för brand i laddaren

• Använd originalladdare och CE-märkta produkter.

• Ladda på hårt underlag – inte i sängen eller soffan.

• Se till att laddaren och sladden är hela. Kassera produkten så fort den går sönder.

• Dra ut kontakten när du laddat klart.

• Ha en fungerande brandvarnare.

Källa: Källa: Brandskyddsföreningen

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro