ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ridley Scott gör film av klipp från Youtube

Aron Andersson · 7 Jul 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Vill du vara med i en Hollywood-film? Ladda då upp ett klipp med dig själv på Youtube – den 24 juli.Då kommer nämligen regissören Kevin Macdonald att samla in alla Youtube-klipp som laddas upp för att göra dokumentärfilmen "Life in a day".– "Life in a day" är en tidskapsel som visar framtida generationer hur det var att leva den 24 juli 2010. Det är ett unikt experiment i socialt filmskapande och vad kan vara bättre än att samla in obegränsat med material än att engagera världens nätbaserade community, säger han i ett pressmeddelande.Regissören har tidigare gjort filmerna "The Last King of Scotland" och "Touching The Void". Producent för filmen är Ridley Scottsom gjort filmerna "Blade Runner" och "Gladiator.

Den 24 juli i år får vem som helst som vill vara med i filmen dokumentera sin dag med valfri videokamera. Sedan räcker det att ladda upp klippen på filmens sajt.

De som lyckas få med material kommer att nämnas i eftertexterna som medregissörer till filmen. Dessutom kommer 20 personer att flygas till premiären på Sundance Film Festival 2011.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro