ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rihanna på väg mot en rå och provokativ framtid

Emma Björkman · 14 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012
Metros Ametist Azordegan förklarar varför Rihanna räknas som en av våra stora  artister men gör album som inte blir några kritikersuccéer: – Hon är ingen  albumartist, hon är en singelartist. Essensen av superkommersiella artister som  hon och Beyoncé är att man satsar stenhårt på singlarna och sedan fyller  man ut albumen med hyggliga låtar. 

Metros Ametist Azordegan förklarar varför Rihanna räknas som en av våra stora  artister men gör album som inte blir några kritikersuccéer: – Hon är ingen  albumartist, hon är en singelartist. Essensen av superkommersiella artister som  hon och Beyoncé är att man satsar stenhårt på singlarna och sedan fyller  man ut albumen med hyggliga låtar.  Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images


Metros reporter är på turné med Rihanna. På fredag landar världsstjärnan i Sverige för att göra en exklusiv spelning på Berns i Stockholm och nu är det även klart att hon ska göra en spelning i Globen. Metro har tittat närmare på Rihannas utveckling genom åren och spår hennes framtid.

klar

Artikellänk är kopierad

Rihanna, 24, är mitt uppe i turnén som är en del av lanseringen av hennes sjunde studioalbum ”Unapologetic” som släpps den 19 november. Samma dag släpps biljetter till hennes konsert i Globen i Stockholm den 22 juli nästa år.

I morgon spelar Rihanna i Toronto, Kanada – på fredag landar världsstjärnan i Stockholm för att göra en exklusiv spelning för fans och inbjudna gäster på Berns.

En stor PR-turné värdig en stor stjärna – men Ametist Azordegan, musikjournalist och Metros musikrecensent, tror inte att Rihanna har nått toppen av sin karriär.

– Nej, om hon lyckas hitta nya sätta att utmana och behålla lyssnarnas uppmärksamhet kan hon hålla på tills hon är 40 år, säger Ametist Azordegan.

Rihannas karriär fick bästa möjliga start – 2005 knockade hon Jay-Z med sin talang och han signade henne. 

– Jag vill kalla henne för en bra investering. Hon hade ingen egen stil men däremot en mörk röst som Beyoncé med något av en karibisk touch. Lagom exotisk med en massa potential. Hon var som en blank canvas som Jay-Z gärna ville måla på, säger Ametist Azordegan.

Samtidigt som Rihanna har gått från tonåring till en vuxen kvinna har hennes musik utvecklats från ”väldigt oförarglig tonårspop” till ”mörk rockinfluerad pop med mycket bas”. 

– Brytpunkten kom med ”Rated R” 2009. Där släppte hon mer moget material med sex och droger och både hennes ton och sound blev hårdare. Med den skivan befäste hon att hon var en popstjärna, säger Ametist Azordegan.

Hur ser hennes framtid ut?

– Jag tror att hon på nästa två album kommer att gå mer mot det hårda, råa, provocerande och mörka, men att hon utvecklar det mot att bli mer alternativt. Man hörde redan på ”Talk that talk” att hon försökte sig på det skeva, lite alternativt elektroniska, säger Ametist Azordegan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro