ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rika äldre kan få betala sin vård i Reinfeldts Sverige

Stockholm TT · 9 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Reinfeldt konstaterade att många pensionärer har det mycket gott ställt, även om gruppens självbild många gånger är att man har det knappt med resurserna.

Moderatledaren besökte det kommunala äldreboendet i det så kallade Lignellska huset i Luleå på torsdagen.

Syftet var att studera ett boende där det mesta fungerar utmärkt, enligt personalen. -Vården och omsorgen av de äldre hör till samhällets kärnverksamhetsområden, och det måste ha sina resurser. Det har lett till att vi dragit ner våra skattesänkningsförslag, sade Fredrik Reinfeldt, när han samtalade med personalen. Han fick också frågan av Katarina Niemi, som tillhör personalen, om vad han tänker göra med äldreomsorgen om han får makten efter valet. -En av de saker vi ska fundera på är var ansvaret för sjukvården ska höra hemma. Det är inte otänkbart att kommunerna kommer att få ta ett större ansvar i framtiden, svarade Fredrik Reinfeldt. Han tror att det kommer att införas mer flexibla system för att ta hand om de äldre. -Man är ju inte helt frisk och självgående för att sedan plötsligt vara i behov av mycket vård. Övergången sker ju gradvis, sade han. I Luleå styr socialdemokraterna kommunalpolitiken.

Bland den personal som träffade moderatledaren fanns ingen oro för vad ett eventuellt maktskifte efter valet kan betyda för deras arbete. -Det är omöjligt att säga vad det kan betyda. Det kan bli ett nytänkande. Men jag tycker inte man ska vara rädd för det, säger Maria Wallström, chef för äldreboendet. -Det är ju ändå sunt förnuft som måste råda. Jag tror inte de vågar rusta ned det som fungerar, säger Katarina Niemi.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro