ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

RIKS - Samarbete ska ge licenspengar. Radiotjänst i Kiruna har krav hos Kronofogden på 1,2 mdr.

Stockholm mikael carlsson · 7 Jul 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Samarbete ska ge mer licenspengar

400 000 hushåll i Sverige uppger att de inte äger någon TV. Samtidigt har Radiotjänst i Kiruna krav hos Kronofogden på svindlande 1,2 miljarder kronor där drygt 100 000 TV-tittare en gång anmält TV-innehav, men nu inte betalar.

-Vi upplever så klart att det finns människor som aktivt försöker hålla sig undan från oss. Man hävdar att man inte har någon TV fast man har det, säger Lars Lindberg, VD på Radiotjänst i Kiruna och fortsätter; -Där bedriver vi en aktiv kampanj med att knacka dörr och vi får ständigt in nya licensbetalare. På Radiotjänst i Kiruna får man årligen in 6,7 miljarder kronor i licensavgifter. Dessa går tillbaka till finnansiering av program i SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Genom att komma åt fuskare och de människor som medvetet låter bli att betala sina räkningar som gått till Kronofogden, skulle summan kunna bli ännu högre – uppåt en miljard kronor till. För att komma tillrätta med de båda problemen har Radiotjänst i Kiruna och Kronofogdemyndigheten nu tagit fram ett gemensamt informationsmaterial i form av en broschyr. Tanken är att den ska öka kunskapen om vad som gäller för betalning av TV-avgiften. Detta ska på sikt leda till att färre hamnar hos Kronofogden på grund av obetalda TV-avgifter. Men Lars Lindberg, VD på Radiotjänst är inte helt säker på att man uppnår det önskade resultatet. -Tyvärr så ackumuleras de här skulderna under flera år och ofta är skulden till oss inte den enda man har när man hamnar hos Kronofogdemyndigheten.

Mikael Carlsson [email protected]

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm mikael carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro