ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Riksdagsledamot anmäler Löfven: Han bröt mot grundlagen

Emmelie Wallroth · 7 Okt 2014
Uppdaterad 7 Okt 2014
Stefan Löfven i kammaren i fredags.

Stefan Löfven i kammaren i fredags. Foto: TT


När Stefan Löfven under sitt tal i fredags meddelade att Sverige ska erkänna staten Palestina reagerade riksdagsledamoten Annicka Engblom (M), rapporterar Dagens Nyheter. 

klar

Artikellänk är kopierad

Under talet i fredags sa Sveriges nye statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige ska verka för att konflikten mellan Israel och Palestina ska lösas genom en tvåstatslösning.

Löfven: ”Sverige ska erkänna Palestina”

Uttalandet har fått stor uppmärksamhet och kritik från bland annat USA. Och en av dem som reagerade starkt var den moderata riksdagsledamoten Annicka Engblom, som nu väljer att KU-anmäla Löfven, skriver DN.

– Har vi en regering som inte följer våra grundlagar så tycker jag att det är allvarligt, säger Annicka Engblom till tidningen.

Enligt henne är frågan av så pass stor utrikespolitisk dignitet att den enligt grundlagen måste gå genom utrikesnämnden.

– Jag tycker det finns anledning att pröva om Stefan Löfven har följt grundlagen och därför lämnar jag in en KU-anmälan, säger hon till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro