ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Riksdagsledamot hävdade att lunch var väljarkontakt

Fredrik Beckman · 2 Jul 2013
Uppdaterad 2 Jul 2013

Moderate riksdagsledamoten Cecilia Magnusson åt luncher och vinfyllda middagar – och hävdade att det var väljarkontakt. Nu nekar Skatteverket hennes representationsavdrag.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Det var bland annat i samband med Almedalsveckan förra året som Cecilia Magnusson åt på restaurang. Som anledning till att hon ville dra av angav hon ”väljarkontakt” till skatteverket.

Ett par dagar tidigare också ätit gott. Vid 22.30 på kvällen betalades notan på 1 191 kronor. Då hade det också beställs in vin för dryga 800 kronor. Även den här gången skulle representationen gällt ”väljarkontakt”.

Totalt krävde Cecilia Magnusson att få dra av för representation vid 64 olika tillfällen förra året. Vid 32 tillfällen angavs ”väljarkontakt”. Vid andra tillfällen har det varit genomgång av politisk fråga eller planeringsmöten.

Skatteverket menar att det är rutinmöten som ingår i hennes riksdagsuppdrag och därför inte är representation.

”För att avdrag ska medges krävs att din representation är extern och har ett omedelbart samband med ditt uppdrag som riksdagsledamot. För att det skall vara representation får det inte vara en naturlig del av riksdagsarbetet”, skriver Skatteverket i sitt beslut.

– Jag har valt att inte överklaga. Därför har jag valt att acceptera deras beslut. De har gjort en annan bedömning än jag. Det är så reglerna fungerar, säger Cecilia Magnusson.

Hon ville totalt dra av kvitton för 24 278 kronor. Skatteverket går med på att 3 000 kronor är ett skäligt avdrag för henne.

I fjol tjänade Cecilia Magnusson 820 000 kronor på sitt riksdagsuppdrag.

Skatteverket skriver att det finns kvitton som bara avser en person. Men du menar att du inte har varit själv vid de här luncherna?– Nej det har jag inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro