ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ring gratis med mobilen i sommar

Ann Hagman · 17 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TELEFONI.  I sommar kan du ringa gratis med din mobil. Det går utan krångel med datorer och bredband. Det svenska företaget Rebtel växer i USA och har lanserat tjänsten i 48 länder. På hemmamarknaden är de okända.– Det beror på att vi satsat på länder med större marknader, säger grundaren Hjalmar Winblad.

Helt gratis blir det bara om man har ett grundabonnemang med fria lokalsamtal. Annars kostar utlandssamtalet med Rebtel lika mycket som att ringa lokalt. Det kräver lite mer jobb än att ringa på vanligt vis. Först registrerar man sina utlandsnummer och får lokala nummer tillbaka. Ringer du upp och pratar direkt betalar du ett antal ören i extra minuttaxa. Men om även mottagaren får ett lokalnummer och ringer tillbaka tillkommer ingen utlandsavgift. Tjänsten fungerar bara mellan simkort från olika länder. Vill man använda den på utlandssemestern får man köpa ett simkort där.

Varken Post- och telestyrelsen eller Konsumenternas tele- och internetbyrå har fått några klagomål på Rebtel.  

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro