ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rivalerna möttes i rätten

Jonas Andersson · 14 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Säkerhetspådraget var stort inför rättegången i Malmö tingsrätt.  

Säkerhetspådraget var stort inför rättegången i Malmö tingsrätt.  


klar

Artikellänk är kopierad

De båda familjefäderna har samma efternamn och de bor på samma gata. När de i sällskap med sina söner möttes med sina bilar slutade det med att den ene knivhöggs så svårt att han inte var kontaktbar under fyra veckor. I går startade den nya rättegången i släktfejden som skakar Malmö. Som brukligt när det gäller rättegångar i släktfejden var säkerheten hög på Malmö tingsrätt. Alla som överhuvudtaget skulle komma in i byggnaden visiterades och rättegången hölls i den särskilda säkerhetssalen.

Den 46-årige familjefadern hävdar att han tidigare hade blivit hotad av den andra falangen i släkten. Han var orolig för att något skulle hända hans tonårssöner och därför skulle han skjutsa dem till skolan. Men på vägen träffade han på den andre familjefadern, en 50-åring, och tre söner till denne. Sammandrabbningen ägde rum den 1 mars i år. 50-åringen och hans tre söner, som är i åldern 16 till 23 år, står nu åtalade för att ha försökt mörda 46-åringen och misshandlat hans söner.Åklagaren hävdar att 50-åringens familj stannade till med en minibuss när de fick se sina motståndare i den andra bilen. De gick till angrepp med knivar och batonger.- Jag försökte undvika dem och köra därifrån. Men jag fick motorstopp, sa 46-åringen under rättegången i går.50-åringen och hans söner hävdar å sin sida att det var de som blev angripna och handlade i nödvärn.Rättegången fortsätter i nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro