ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rivstart för Lundsberg

TT · 7 Sep 2013
Uppdaterad 7 Sep 2013
Lundsberg öppnar för eleverna på måndag På måndag är eleverna välkomna på undervisning på internatskolan Lundsberg igen.

Lundsberg öppnar för eleverna på måndag På måndag är eleverna välkomna på undervisning på internatskolan Lundsberg igen. Foto: TT Nyhetsbyrån


Den nya styrelsen i skandalomsusade riksinternatskolan Lundsberg står inför sitt första möte.

klar

Artikellänk är kopierad

Ordförande Helena L'Estrade siktar på rivstart och att genast få tillbaka tillståndet.

- Vår ambition är ju att vidta åtgärder omedelbart för att få tillbaka tillståndet och fortsätta att bedriva skolverksamhet, säger hon till TT.

Efter den misstänka misshandeln på ett elevhem, där två yngre elever ska ha bränts med strykjärn, stängde Skolinspektionen skolan. Men Lundsberg överklagade och förvaltningsrätten beslutade på fredagen att skolan ska hållas öppen tills rätten når ett slutligt beslut.

L'Estrade säger att skolverksamheten verkligen drar i gång igen på måndag.

På söndagen ska nya styrelsen ha möte per telefon och, med stöttning från gamla styrelsen, ta ett helhetsgrepp om verksamheten på Lundsberg.

Rätten ansåg också att det är oklart om elevhemmen verkligen står under Skolinspektionens tillsyn.

Magnus Westerlind, ny styrelseledamot och jurist, tror att inspektionen nu kommer att överklaga — inte minst för att få detta klarlagt.

- Det skulle förvåna mig om de inte överklagar, kanske inte beträffande inhibitionsbeslutet, men väl beslutet om tillståndet, säger han till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro