ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robban efter stjärnvärvningarna: "Superlag är bara ett namn"

Erik Glanell · 30 Aug 2017
Uppdaterad 30 Aug 2017
Robert "Robban" Dahlström har fått blågul förstärkning av Olof "olofmeister" Kajbjer.

Robert "Robban" Dahlström har fått blågul förstärkning av Olof "olofmeister" Kajbjer. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Nyheten om att Olof "Olofmeister" Kajbjer värvades till Faze slog ner som en bomb i Counter strike-sverige för någon vecka sedan. Nu berättar Robert "Robban" Dahlström varför spelarbytena var nödvändiga och om att kallas "superlag".

klar

Artikellänk är kopierad

Faze har de senaste veckorna värvat några av världens bästa spelare till sin Counter strike-trupp. Trots en strålande start på året med den förra uppställningen menar det internationella lagets svenske coach Robert ”Robban” Dahlström att förändringarna var oundvikliga.

– Vi hade lite interna problem. Vi försökte jobba på det länge men det gick inte att lösa problemen, säger han och poängterar hur viktigt det är att klicka som lag när man tillbringar så mycket tid tillsammans.

Senaste uppmärksammade värvningen till Faze var när tidigare Fnatic-stjärnan Olof ”olofmeister” Kajbjer gick med i truppen. Men något uppgörelse svenskar emellan var det inte.

– Alla byten som sker är genom alla i laget. Det är ett lagbeslut. Min röst väger lika mycket som spelarnas. Spelarna känner varandra sedan innan och Olof har ju varit en person som alla i laget har sett upp till, säger han.

De nya spelarna har bara lirat med varandra i drygt en vecka och har från flera håll kallats för ett superlag på grund av de namnkunniga spelarna. Men epitetet ”superlag” är inget som Robert ”Robban” Dahlström har så mycket för.

– Jag lägger inte så mycket märke till det namnet. Superlag är bara ett namn för att vi har fem bra spelare, men vi måste få resultat också, säger han.

För att kunna visa resultat förbereder han, i rollen som coach, laget inför varje LAN och onlinetävlingar genom att studera motståndarlaget och försöka minimera misstagen. Samtidigt är det viktigt att spelarna känner sig bekväma.

– Jag koncentrerar mig mycket på vilka spelare som spelar på vilka positioner. Försöker få ut det mesta av varje person. Och är noga med att det känns rätt för alla spelare, säger han.

Under Dreamhack masters går du direkt upp mot dina tidigare lagkamrater i Ninjas in Pyjamas på hemmaplan, hur känns det?

– Det är alltid speciellt att möta NiP. Jag har många bra kompisar i det laget och organisationen. Men vi kommer inte visa någon hänsyn, säger Robert ”Robban” Dahlström.

Vilka är ert hårdaste motstånd i turneringen?

– SK, vi har förlorat mot dem för många gånger, säger han och refererar till tre gånger de senaste halvåret när SK besegrat Faze i semi- eller storfinal.

Kommer ni att kunna slå dem nu?

– Absolut, hundra procent.

pil
Robban om spelarna i laget

Olof ”Olofmeister” Kajbjer: ”Världens bästa allroundspelare”.

Finn ”Karrigan” Andersen: ”Utan honom hade vi aldrig kommit dit vi är”.

Ladislav ”Guardian” Kovács: ”Grym med awp:n helt enkelt. Lugn spelstil”.

Håvard ”rain” Nygaard: ”Världens skönaste människa utanför spelet. Han gör alltid sitt”.

Nikola ”NiKo” Kovač: ”Det bästa aimet jag någonsin sett någon spelare ha. Han är född till att spela CS. Counter strikes motsvarighet till Messi”.

Faze möter Ninjas in Pyjamas på onsdag 17.30 och kan ses på Dreamhacks Twitch-stream.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro