ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robban får mer inflytande när NiKo tar över som IGL i Faze

Erik Glanell · 1 Okt 2018
Uppdaterad 1 Okt 2018

Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Förlusten i New York blev ett knytnävsslag i magen på Faze som nu gör interna förändringar för att lösa problemen.

klar

Artikellänk är kopierad

Faze flopp i ESL New York har inte gått omärkt förbi i laget. Att ta raka vägen ut ur en stor turneringen mot lag de vanligtvis inte borde ha något problem att hantera tog hårt på laget.

– Jag tror att det här var en av de värsta förlusterna vi har haft på ett event och en av de största besvikelserna vi någonsin haft, säger Nikola ”NiKo” Kovač till Cybersporti en intervju.

Förändringar internt är att vänta. Några truppförändringar verkar däremot inte vara på tapeten för tillfället.

LÄS MER:

Nikola ”NiKo” Kovač säger i intervjun att det är osannolikt att laget skulle genomföra spelarbyten just nu. Däremot kommer Finn ”karrigan” Andersen inte längre att ha rollen som IGL.

Den rollen kommer han själv att ta över, avslöjar han. Han menar även att han ska jobba på ett annat sätt för att komma till rätta med problemen som Faze står inför. En av de nya rutinerna är att involvera svenske coachen Robert ”Robban” Dahlström i högre utsträckning.

– Jag tänker arbeta tajtare med honom än vad Karrigan gjorde. Karrigan är en person som gärna gör jobbet själv. Han jobbade endam större delen av tiden men jag kommer behöva hjälp från både honom och Robban, säger NiKo i intervjun.

Dahlström, som precis blivit pappa, har inte varit närvarande varken under majorn i London eller nu senast i ESL One New York.

LÄS MER:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro