ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robin, 29, valde att bli lärare

metro · 6 Mar 2012
Uppdaterad 6 Mar 2012
Robin Håkansson är lärare i matte och hemkunskap på Johannesskolan i Malmö. För honom var det alltid en självklarhet att börja jobba i en kommunal skola.

Robin Håkansson är lärare i matte och hemkunskap på Johannesskolan i Malmö. För honom var det alltid en självklarhet att börja jobba i en kommunal skola. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

Robin Håkansson, 29, är lärare på Johannesskolan i Malmö och undervisar i matte- och hem- och konsumentkunskap sedan 1,5 år tillbaka. 

För honom har det alltid varit en självklarhet att arbeta på en kommunal skola. 

– Det känns mer riktigt. Det är en skola som följer skollagar och det finns allt, som sjuksköterska, kurator och ett bibliotek, säger han och fortsätter: 

– Det känns som det finns mer fokus på lärande i kommunal skola. Friskolor förknippar jag numera ofta med elever som säger ”Åh, där får man en dator”. Man lockar till sig elever med datorer samtidigt som man kanske har en lägre lärartäthet och kanske inte satsar på andra grejer. 

Hur kommer det sig att du ville bli just lärare? 

– Jag hade lärare i skolan som var mina förebilder och som jag såg upp till. Man kände att man ville bli en sådan där duktig lärare som hjälpte elever, skrattar han.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro