ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robin Olsen höll nollan i debuten – hyllas i storklubben

Filip Häggberg · 20 Aug 2018
Uppdaterad 20 Aug 2018
Robin Olsens Roma besegrade Torino med 1-0.

Robin Olsens Roma besegrade Torino med 1-0. Foto: Getty Images


Robin Olsen värvades till Roma efter VM-succén med Sverige. I ligadebuten mot Torino höll han nollan – och fick efter matchen stora beröm för insats.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inga små skor som Robin Olsen ska fylla. 28-åringen värvades till Roma från FC Köpenhamn för att ersätta brassen Alisson Becker, som i somras köptes av Liverpool för över 600 miljoner kronor.

Men svensken fick en drömstart i sin nya klubb, när han i söndags höll tätt i Romas 1-0-seger mot Torino i Serie A-premiären.

Och han imponerade stort på sin nya tränare.

– Olsen har gett en trygghet till hela backlinjen. Det handlade inte bara om de räddningar som han gjorde. Redan från första dagen har jag märkt att han även är väldigt duktig med fötterna och det kommer vi att ha stor nytta av. Jag är nöjd med honom, säger Roma-tränaren Eusebio Di Francesco till Gazzetta dello Sport, enligt Sportbladet.

Även sportchefen Monchi var full av förundran för nyförvärvets spel med fötterna efter matchen.

– Han gjorde ett bra VM och har även visat att han är bra med bollen vid fötterna. Han har överraskat på oss på ett positivt sätt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro