ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Robin: Tror att vi kan vinna”

metro · 17 Maj 2013
Uppdaterad 17 Maj 2013
Robin: ”Tror att vi kan vinna” Robin Stjernberg tror att Ryssland och Danmark kan bli farliga i morgon. Själv tror han på en topp tio-placering – minst.

Robin: ”Tror att vi kan vinna” Robin Stjernberg tror att Ryssland och Danmark kan bli farliga i morgon. Själv tror han på en topp tio-placering – minst. Foto: Urban Brådhe


På lördagen ska Robin Stjernberg försöka göra något som Sverige aldrig gjort förr – att vinna Eurovision Song Contest två år på raken. Jag siktar förstås på plats ett”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Du såg minst sagt chockad ut då du vann Melodifestivalen med låten ”You”. Har du greppat att det är du som ska representera Sverige? – Jag var verkligen chockad och minns faktiskt inte så mycket. Men det var den lyckligaste stunden i mitt liv. Och nu har jag absolut greppat det. Jag är mer laddad än någonsin och tycker att det blir så roligt att få vara med om det här, säger han.  

Hur är det med nerverna? – Jag är inte nervös utan bara laddad. Men det är klart att jag nog kommer att bli nervös när det är dags. Det värsta som skulle kunna hända? Det är nog att jag sjunger i fel tonart eller nåt. 

Ser numret ut som det gjorde i Melodifestivalen?– Vi var tvungna att plocka bort två dansare för att kören måste vara på scenen (Eurovisionfestivalens regelverk är annorlunda jämfört med i Melodifestivalen, reds. anm.) Nu har vi även ett podium på scenen där jag kommer att stå. Men det blir i stort sett samma nummer även om det kommer att vara förstärkt. Guldregnet kommer vara större och rörelserna större. Dessutom har vi nya kläder. Vi kommer vara vitklädda med gråa nyanser. Det hela kommer bli mäktigare helt enkelt.

Har du lyssnat på konkurrenterna? – Jag har fått lyssna på Danmark, Norge, Ryssland, Tyskland och Nederländerna bland andra. Det är bra musik för tävlingen men det är inte min smak. Jag tycker så klart att vår låt är bäst. Det måste jag ju tycka. Men jag tror Danmark och Ryssland är farliga. 

Vilken placering tror du på om du skulle satsa pengar?– Jag skulle satsa på topp tio och även en slant på topp fem. Jag siktar förstås på plats ett och jag tror att vi kan vinna. Allt beror på vad som händer i stunden. 

Vad händer när Eurovision är över?– Då ska jag släppa min första riktiga skiva som jag skrivit låtar själv till. Dessutom ska jag åka på turné som kanske sträcker sig utomlands beroende på vad som händer i Eurovision.  

Vad önskar du dig mest av allt just nu?– Att vinna Eurovision song contest 2013 så klart!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro