ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robotar inte populära bland äldre japaner

Metroteknik.se · 20 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ifbot är den vanligaste roboten på japanska vårdhem. Ifbot kan sjunga, prata och ställa intressanta frågor.

Ifbot är den vanligaste roboten på japanska vårdhem. Ifbot kan sjunga, prata och ställa intressanta frågor. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

ROBOT. I Japan har man länge hoppats att robotar ska kunna hjälpa till att ta hand om en allt mer åldrande befolkning. Men från ålderdomshemmen runt om i landet kommer nu rapporter om att de gamla inte alls kommer överens med roboten Ifbot, som är den vanligaste vårdroboten i Japan, skriver Reuters.– De boende här gillade Ifbot i ungefär en månad innan de helt tappade intresset, säger Yasuko Sawada, chef för ett ålderdomshem i Kyoto, till Reuters.– Gosedjur är populärare, fortsätter hon.Ifbot och flera andra robotar säljer nu så dåligt att många företag överväger om de ska sluta med robotarna. Enligt Reuters efterfrågar de gamla inte robotar utan enklare varianter av populär teknik, som telefoner med stora knappar eller självläsande böcker.  – De vill bara ha enklare telefoner och verktyg, säger Kanao Tsuji, en läkare som jobbar med utveckling av teknik för äldre, till Reuters. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro