ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robotar slåss på Dreamhack

Aron Andersson · 1 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
En stolt Bengt Vännerholm framför Chalmers robotförenings robotsamling. 

En stolt Bengt Vännerholm framför Chalmers robotförenings robotsamling. 


klar

Artikellänk är kopierad

ROBOTFIGHTING. Robotar ska ta över Dreamhack. Chalmers robotförening, CRF, är för första gången på plats för att värva tävlande till Robot-SM i april 2008.– Att bygga en robot är mycket enklare än vad du tror. Men det är många som rädda för att börja, säger Bengt Vänerhall från föreningen.

I montern visar han upp en minisumo-match mellan en pigg liten rackare och en något tröttare motståndare som är chanslös.– Det finns två viktklasser: mini- och standardsumo. Nästa år kommer vi dessutom ha femkamp för första gången.

Reglerna kommer ursprungligen från Japan men är därefter modifierade till en något snällare variant. Robotarna är helt självstyrda och har sensorer för att lokalisera motståndare och spelplan.På CRF görs dock inte bara tävlingsrobotar. Med sig till Dreamhack har de till exempel en helikopterprototyp och en våffelrobot.– Den bara fortsätter även om smeten tar slut, säger Bengt Vänerhall.– Det blir goda våfflor.För de som är intresserade av att ställa upp i Robot-SM säljer CRF ett introduktionspaket med allt som behövs för att bygga en första robot.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro