ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robotar tar över Korea

· 15 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
iRobi till vänster och Transbot till höger 

iRobi till vänster och Transbot till höger  Foto: Yujin Robot


klar

Artikellänk är kopierad

Korea är ett av världens mest robotvänliga länder, det är ingen hemlighet. Varje år dyker nya robotar upp på den koreanska marknaden. Allt från dammsugarrobotar till rena transformers. Företaget Yujin Robotics har nu skapat en lite krabat som är 45 centimeter hög och kan hjälpa dig hålla ordning på tv-tablån. iRobi kan dessutom dansa, ta foton, läsa sagor för barnen och vakta huset.

iRobis lite elakare storebror heter Transbot och är inget annat än en verklig transformer, om än i underhållningsmodell. För den som vill matcha sin Transbot mot kompisens finns en hel arsenal av vapen som extrautrustning. Transbot kan dessutom på tolv sekunder byta skepnad från gående krigsrobot till en vanlig personbil. Roboten klarar av att gå framåt med en hastighet på fem centimeter per sekund eller köra häpnadsväckande 40 centimeter per sekund i sin bilform. Styr gör man genom att koppla roboten till datorn eller en playstation-liknande handkontroll.     

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro