ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Robothund lockade mest

Nanok Bie · 30 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Här är de fem länktips som ni Metro-läsare ­klickade på allra mest under den gågna månaden.Lustigt nog har ett tydligt tema utkristalliserats bland de allra snabbast ökande ­länkarna: geografi. Särskilt från luften.

Fyra av de fem mest populära länkarna har på något sätt med bilder av naturen att göra. Och i ­toppen på listan finner man ironiskt nog dess motsats, en mekanisk variant på människans bästa vän, i naturen.

I mejlskörden har tipsen varierat stort. Från student­sajter (www.uppsatsen.se) och extremsportsajter (www.teamxstream.se) till nya miljövänliga initiativ (www.lampjakt.se) och anti-modeblogg-ironi som Kickans modeblogg (kikkansmodeblogg.blogspot.com).Alla värda en titt.

Metroläsarnas favoriter i mars

Klicka på bilderna för att komma till sajten

1 Jätterobothund. Filmen som visar hur teknikerna på Boston Dynamics framställt en ”mekanisk” hund – som klarar allt från att klättra över betongras, till att vandra i skogen och på is är underhållande och skrämmande. 

2. Afrika från luften. Här finns ett myller av bilder över kontinenten Afrika från olika miljöer, av människor och land, hav, berg och dalar. Alla är tagna rakt eller lite snett uppifrån, på en höjd av 10 meter till några kilometer. 

3. Frusen jättevåg förundrar. Det här är vidunderliga bilder på en ”frusen tsunami”. I alla fall ser det ut som en gigantisk våg av ren is, tiotalet meter hög. Innan man visste hur vågen skapas har den gett upphov till urbana legender. 

4. Geospotting nyaste geografispelet. Här är ett roligt och lärorikt spel som kallas ”Placespotting”. Man får se en satellitbild på någon plats på jorden, och med hjälp av ledtrådar är det meningen att man ska hitta platsen och zooma in den. 

5. Trafik i topp. Här hittar du världens värsta trafiklösningar och en hel del ”klassiska” stockningar av enorma mängder bilar på några av civilisationens samlingspunkter. Du hittar också vyer Shanghais mest avancerade rondellmotorvägskorsningar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro