ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rocket league-proffset om VM: "Vi har stora chanser"

Erik Glanell · 2 Jun 2017
Uppdaterad 2 Jun 2017
Pierre Silfver och laget Nothern Gaming spelar i helgen Rocket league world championship.

Pierre Silfver och laget Nothern Gaming spelar i helgen Rocket league world championship. Foto: Privat/Psyonix


I helgen avgörs Rocket league world championship. En av spelarna är svenske 18-åringen Pierre Silfver.

klar

Artikellänk är kopierad

För de som inte känner att Champions league är rätt forum i helgen kan man njuta av en annan typ av fotboll. Nämligen Rocket league där VM-tävlingarna går av stapeln i nu på fredag (LA-tid).

Den svensken Pierre ”Turbopolsa” Silfver är laddad inför den största turneringen i spelet hittills. Inte minst för att han ser goda chanser för laget att knipa åt sig en bra placering.

”Vi är väl förberedda för allt motstånd vi möter. Största hindret är NRG i andra rundan som är Nordamerikas bästa lag och Flipsid3 tactics som har dominerat den europeiska scenen väldigt länge. Vi har stora chanser för att nå topp tre”, skriver Pierre ”Turbopolsa” Silfver i ett mejl till Metro från Los Angeles där tävlingen arrangeras.

Trots att Rocket league snabbt blev väldigt populärt i gamingkretsar och i streams så har det inte varit helt lätt för spelet att få ett stort genomslag e-sporten. Under helgens tävlingar, som trots att spelarna inom lagen är från olika länder marknadsförs som ett VM, står nästan en halv miljon kronor på spel för vinnarlaget. Ett stort steg framåt för spelet och dess utövare.

För Pierre ”Turbopolsa” Silfver och lagkamraterna innebär det att de tusentals timmarna tillbringade med spelet äntligen kan ge lite mer avkastning. Och precis som i alla andra sporter finns inga genvägar till toppen.

”Jag har spelar Rocket league sedan det började och har klockat 2700 timmar hittills. Jag fastnade för hur snabbt och mekaniskt spelet är. Vad som krävs för att bli det perfekta laget är att spela, spela och spela. Skicklighet kommer med tiden”, skriver den unge svensken.

Vad skulle det betyda för dig att vinna turneringen?

”Att vinna World championship skulle betyda så mycket för mig. Bland annat för att bevisa att jag kan prestera på den absolut högsta nivå som finns i Rocket league-scenen”, skriver Pierre ”Turbopolsa” Silfver.

Här kan du följa tävlingarna

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro