ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Röda Korset vädjar: Sluta skänka skräp till oss

Filip Häggberg · 4 Sep 2017
Uppdaterad 4 Sep 2017
Förra veckan tvingades Röda Korset köra 250 säckar med textilier till återvinning.

Förra veckan tvingades Röda Korset köra 250 säckar med textilier till återvinning. Foto: Skärmdump/Facebook


Röda Korset i Halmstad har gått ut med en vädjan på sin Facebook-sida. Anledningen? De får varje dag in stora mängder föremål som inte går att använda eller sälja vidare. Det är en omöjlig situation”, säger Malin Joleby på Röda Korset, till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Hälften av föremålen som skänks till Röda Korset i Halmstad är obrukbart – det går inte att använda eller att sälja vidare. Och nu har de tröttnat.

På sin Facebook-sida har organisationen gjort ett inlägg där de vädjar om att folk bara ska skänka saker som är säljbara. De vill inte ha något skräp.

– Det är en omöjlig situation. Vi får stänga intaget emellanåt, säger Malin Joleby på Röda Korset i Halmstad, till SVT Nyheter.

Förra veckan tvingades de köra 250 säckar med textilier till återvinning – eftersom det var av för dålig kvalitet.

Enligt SVT lämnar folk ibland möbler utanför lokalen när butiken är stängd, för att de sedan ska förstöras över natten när det regnar.

– Det handlar både om ren okunskap, men också om välvilja. Vi får in saker bara för att det är enkelt att lämna de här, säger Malin Joleby.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro